Voor je financiële vragen vind je hier (de meeste) antwoorden
Staat je vraag er niet bij? Neem dan als volgt contact met ons op:
Technische vragen over het programma VIPLive kun je aan Calculus stellen door een mail te sturen naar zg@calculus.nl of door te bellen naar 088 – 528 10 60.
Inhoudelijke vragen over contracten, declaraties of verwijzingen kun je stellen aan Katja Stam. Bij voorkeur per e-mail: declaraties@rchmbr.nl.
Daarnaast zijn wij van maandag t/m donderdag tussen 9.30 en 11.30 uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 013 – 594 81 72.

Veel gestelde vragen, klik op de + voor de antwoorden.
- Contract | Ik wil een contract met Zorggroep RCH. Hoe vraag ik dit aan?
- Contract | Is het nodig dat de pedicure een contract heeft met Zorggroep RCH als er een verwijzing is via de podotherapeut?
- Contract | Wat valt er precies onder cosmetische voetzorg?
- Verwijzing | Hoe kom ik aan een verwijzing in VIPLive?
- Verwijzing | Wat moet ik doen als een verwijzing is verdwenen?
- Verwijzing | Ik heb de POH al meerdere keren gevraagd om verwijzing, maar heb deze nog steeds niet ontvangen. Hoe los ik dit op?
- Verwijzing | Een patiënt, die ik onder behandeling had, wordt na het bepalen van het zorgprofiel en opstellen van het behandelplan verwezen naar een andere pedicure. Wat kan ik hiertegen doen?
- Declaratie | Wanneer mag een huisbezoek gedeclareerd worden?
- Declaratie | Hoeveel minuten kan ik als pedicure declareren per zorgprofiel?
- 180 minuten voor zorgprofiel 2
- 240 minuten voor zorgprofiel 3
- 300 minuten voor zorgprofiel 4
- Declaratie | Hoe kan ik als pedicure extra minuten aanvragen voor een patiënt?
- Declaratie | Hoe verlopen de uitbetalingen?
- Op de 10e dag van iedere maand genereren wij een productie-overzicht uit VIPLive met daarop alle behandelingen met een behandeldatum in de voorgaande maand of eerder.
- De betaling vindt een aantal werkdagen later plaats. Behandelingen die na de 9e dag van de maand worden ingevoerd in VIPLive, of die zijn uitgevoerd in de lopende maand, worden meegenomen in de betaling van de volgende maand.
- VIPLive registratie | Hoe moet ik registreren en declareren via VIPLive?
- VIPLive registratie | Hoe kan ik een foutieve rapportage, dubbel ingevoerde behandeling of onjuiste minuten, in VIPLive herstellen?
- VIPLive registratie | Tot wanneer kan ik registreren in VIPLive?
Ga naar deze pagina voor het aanvragen van een contract.
De praktijkondersteuner maakt een verwijzing aan voor de podotherapeut voor het opstellen van een behandelplan vanaf zorgprofiel 2.
De podotherapeut bepaalt of de voetbehandelingen door de pedicure uitgevoerd kunnen worden. In dit geval maakt de praktijkondersteuner de verwijzing aan voor de pedicure of laat de bestaande verwijzing open staan.
De podotherapeut maakt dus geen verwijzing aan maar is wel casemanager voor de voetzorg. De pedicure moet dus een contract hebben met Zorggroep RCH en de declaraties voor de werkzaamheden via VIPLive bij Zorggroep RCH indienen.
Wat niet tot de medische zorg behoort is het weghalen van eelt of knippen van nagels vanwege cosmetische redenen. Dus waar het geen risico’s op ulcera betreft (zonder reeds aanwezige huid- of nagelproblemen waar ulcera door kunnen ontstaan).
Voor een verwijzing via VIPLive kun je contact opnemen met de praktijkondersteuner van de desbetreffende huisartspraktijk.
In dat geval kun je het beste contact opnemen met de praktijkondersteuner. Zij kan zien waarom de verwijzing is verwijderd en indien nodig een nieuwe verwijzing aanmaken.
Als je ondanks meerdere verzoeken geen verwijzing ontvangt van de praktijkondersteuner, kun je dit melden bij Zorggroep RCH via declaraties@rchmbr.nl. Zorggroep RCH zal dan voor je de praktijkondersteuner benaderen.
Zorggroep RCH heeft met de podotherapeuten duidelijke afspraken gemaakt dat de patiënt bij de eigen pedicure blijft, als de voetbehandelingen door de pedicure kunnen worden gedaan. Indien je een melding krijgt dat een patiënt naar een andere pedicure wordt verwezen, kun je dit per e-mail melden bij Ceciel Strik van Zorggroep RCH. Wij zullen dan de betreffende podotherapeut benaderen.
Er mag alleen ambulant gedeclareerd worden als de praktijkondersteuner dit in het behandelplan vermeld heeft.
De standaardvergoeding is:
De podotherapeut kan besluiten of het nodig is om meer of minder minuten te geven. Dat wordt dan aangegeven in het behandelplan. Het aantal minuten dat de podotherapeut aangeeft is dan leidend.
De podotherapeut stelt een behandelplan op met daarin het aantal behandelingen en behandelminuten per patiënt. Indien blijkt dat dit aantal minuten onvoldoende is, moet de patiënt terug naar de podotherapeut om het behandelplan bij te laten stellen. De podotherapeut bepaalt dan of de patiënt meer behandelingen vergoed krijgt en past dit aan in het behandelplan en geeft dit vervolgens door aan declaraties@rchmbr.nl.
Consulten/behandelingen door overige ketenpartners (medisch pedicures, podotherapeuten, diëtisten en optometristen) worden door ons per maand verwerkt en uitbetaald. Het tijdspad hiervoor ziet er als volgt uit:
Zie ook deze pagina.
Bij de inloggegevens ontvang je een handleiding waarin beschreven staat hoe behandelingen gedeclareerd kunnen worden. Deze handleiding is ook terug te vinden op www.viplive.nl.
Je kunt op de tijdlijn van de patiënt de declaratie bewerken. Als je hier op hebt geklikt kun je de declaratie aanpassen en/of verwijderen.
Behandelingen kunnen tot drie maanden na afloop van het kalenderjaar waarin zij hebben plaatsgevonden, worden gedeclareerd.