Wij zijn per 1 januari PrimaCura.

Wij gaan per 1 januari 2021 verder als PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant.

Stagepunt Midden-Brabant

Als er niet voldoende ondersteunend personeel wordt opgeleid, komt de continuïteit van de huisartsenzorg in het gedrang. De meeste scholen hebben wachtlijsten met studenten door een gebrek aan stageplaatsen.

Vanuit het Stagepunt Midden-Brabant willen we de huisartsenpraktijk ondersteuning bieden bij het opleiden van stagiairs.

Per 1 september 2018 is Stagepunt van start gegaan in Midden-Brabant, beginnend met doktersassistenten. Indien succesvol kan dit ook in andere regio’s en voor andere ondersteunende functies in de huisartsenzorg worden geïmplementeerd.

Bezoek de website van Stagepunt voor meer informatie en de voordelen van Stagepunt voor de praktijken. 

Lees hier het artikel in de Eerstelijn van september 2018: Stagepunt Midden-Brabant slaat brug tussen opleiding en praktijk

Leiden we voldoende op?

In 2018 hebben we in kaart gebracht in hoeverre de bij de RCH aangesloten huisartsenpraktijken stageplaatsen voor leerling doktersassistenten en praktijkondersteuners beschikbaar stellen. Ook hebben we hierbij in kaart gebracht hoe groot de vraag naar personeel in de komende jaren is kijkend naar leeftijdopbouw en verwachte uitstroom in onze regio. Lees het Onderzoeksrapport Stagepunt Midden-Brabant.

Contact

Ben je bereid stageplaatsen aan te bieden en wil je hierbij graag gebruik maken van de diensten van het Stagepunt? Of heb je vragen over Stagepunt Midden-Brabant?
Neem contact op met de coördinator van Stagepunt:

Simone Maas
Telefoon: 085 – 130 39 53
E-mail: info@stagepunt.org

of bezoek de website van Stagepunt Midden-Brabant. Hier is ook informatie te vinden over de stagevergoedingen voor de praktijk en de stagiair en informatie over wat je van een 1e, 2e en 3e jaars stagiairs doktersassistent mag verwachten. 

Initiatief

Stagepunt Midden-Brabant is een initiatief van RCH, Kring, SHMB, ROC, SBB en PRO Praktijkmanagement.