Wij zijn per 1 januari PrimaCura.

Wij gaan per 1 januari 2021 verder als PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant.

Stoptober: maak er samen een succes van!

Stoptober, de landelijke campagne waarbij rokers 28 dagen stoppen met roken. In Nederland hebben de afgelopen zes jaar al meer dan 320.000 rokers meegedaan aan Stoptober en met succes. GGD Hart voor Brabant nodigt je, samen met anderen professionals uit, om de handen ineen te slaan om Stoptober tot een succes te maken.

In oktober 2020 gaat Stoptober opnieuw van start om nóg meer mensen aan te moedigen 28 dagen te stoppen met roken. Waarom 28 dagen? Wetenschappelijk onderzoek uit Engeland - waar Stoptober al langer bekend is - heeft aangetoond dat na 28 dagen de kans om blijvend te stoppen maar liefst vijf keer zo groot is. En dat is goed nieuws.
De campagne bestaat uit tal van activiteiten en biedt een concrete, aansprekende aanleiding om stoppen met roken met uw patiënten te bespreken. Stoptober is uitstekend te combineren met een stopadvies en met de bestaande richtlijnen voor behandeling van tabaksverslaving.

Toolkit 
Stoptober biedt verschillende promotiematerialen - denk aan posters, flyers en visitekaartjes - waarmee je de campagne bij je patiënten onder de aandacht kunt brengen. De toolkit met deze voorlichtingsmaterialen is gratis te bestellen op de website van het Trimbos-Instituut.

Patiënten kunnen zich vanaf donderdag 3 september 2020 zelf inschrijven voor de actie via www.stoptober.nl. Wanneer ze vanaf 28 september de gratis app downloaden, ontvangen ze tijdens Stoptober dagelijks berichten die hen aanmoedigen om vol te houden en tips voor moeilijke momenten.

Landelijke website Ikstopnu.nl
De website ikstopnu.nl is de Landelijke Website met informatie voor mensen die willen stoppen met roken en mensen die gestopt willen blijven. De website is gemaakt door het Trimbos-Instituut en helpt mensen op een positieve manier te stoppen met roken. De Stoplijn (0800 – 1995) is gratis te bellen voor meer hulp bij stoppen met roken.
Via de webwinkel van Trimbos.nl kun je tegen verzendkosten visitekaartjes en posters met de informatie van ikstopnu.nl bestellen. Op deze manier kun je patiënten gemakkelijk doorverwijzen.
 
Voor meer informatie over Stoptober, wachtkamerfilmpjes, de ondersteuningsmogelijkheden van GGD West-Brabant neem contact op met Laura Schuts via 06-58 08 91 91 of l.schuts@ggdhvb.nl.