Wij zijn per 1 januari PrimaCura.

Wij gaan per 1 januari 2021 verder als PrimaCura Huisartsenzorg Midden-Brabant.

Eerstejaars stagiaires 'dokters assistente' voeren fitheidschecks uit en zoeken hulp

Wie wil hen één dag begeleiden?

Vorig jaar hebben wij via Stagepunt diverse signalen van jullie ontvangen over de stageproblematiek voor de 1e jaars in onze regio. Het ROC Tilburg heeft dit opgepakt en is aan de slag gegaan met een nieuwe opzet voor deze stageperiode. In maart 2020 gaan de 1e jaars studenten van de opleiding Doktersassistent langs bij (zorg)organisaties in onze regio om fitheidschecks bij medewerkers af te nemen.

Denk aan het meten van de bloeddruk, gehoor- en oogtest, BMI-bepaling en het controleren van het suikergehalte in het bloed. Hierdoor krijgen de studenten de kans om de medische handelingen die ze op school leren in een realistische omgeving op ‘echte’ mensen toe te passen. RCH en de huisartsenpost doen ook mee. Het ROC zorgt ervoor dat docenten aanwezig zijn om de studenten te begeleiden.

Daarnaast zijn we op zoek naar gediplomeerde doktersassistenten die het leuk vinden om de studenten te begeleiden. Dit houdt dus in dat je tijdens kantooruren met de studenten meegaat naar verschillende locaties in de regio. De studenten bezoeken in groepen van ongeveer 15 een organisatie waar ze vervolgens in groepjes van 2 aan de slag gaan met het afnemen van de testjes.

Heb je een doktersassistente die dit leuk vindt, tip haar! Je kunt een mailtje sturen naar Annemarie Cromwijk.